Spruitjes met gehaktballetjes
voor 2 personen
Ingrediënten (biologisch):
500 gr spruiten
200 gr gekruide rundergehakt balletjes
1 grote ui
2 lente-uitjes
kleine courgette
bakje zeekraal
gedroogde tijm / dille / peper / zout / nootmuskaat
roomboter
Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon en snij doormidden.
Stoom de spruitjes zo’n 10 minuten in een klein laagje water gaar.
Bak ondertussen de gehaktballetjes in de roomboter aan.
Voeg als de balletjes rondom bruin zijn de gesnipperde ui en lente-uitjes toe. Was de courgette (niet schillen) en snij in kleine blokjes. Voeg toe en roer. Voeg eventueel een beetje water toe als het geheel te droog is.
Giet de spruitjes af (water bewaren! Gebruiken in een groentesoep of zo of in wat groentesap opdrinken)
Doe de gekookte spruitjes bij de gehaktballetjes en voeg tijm, dille, peper en zout naar smaak toe en rasp tot slot wat verse nootmuskaat over het geheel.
Spoel de zeekraal héél kort onder de koude kraan af en voeg als laatste toe. Roer een paar keer onder elkaar.
Serveren met quinoa, rijst of (zoete) aardappel(puree).
Ik maak zelf regelmatig een puree van 2-3 zoete aardappels en/of 1 pastinaak/koolrabi en wortels.
Beetje peper, zout, boter en nootmuskaat erbij. Erg lekker!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt