Spruitjes met gehaktballetjes

Untitled_Artwork 3

voor 2 personen

Ingrediënten (biologisch):
500 gr spruiten
200 gr gekruide rundergehakt balletjes
1 grote ui
2 lente-uitjes
kleine courgette
bakje zeekraal
gedroogde tijm / dille / peper / zout / nootmuskaat
roomboter

Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon en snij doormidden.

Stoom de spruitjes zo’n 10 minuten in een klein laagje water gaar.

Bak ondertussen de gehaktballetjes in de roomboter aan.

Voeg als de balletjes rondom bruin zijn de gesnipperde ui en lente-uitjes toe. Was de courgette (niet schillen) en snij in kleine blokjes. Voeg toe en roer. Voeg eventueel een beetje water toe als het geheel te droog is.
Giet de spruitjes af (water bewaren! Gebruiken in een groentesoep of zo of in wat groentesap opdrinken)

Doe de gekookte spruitjes bij de gehaktballetjes en voeg tijm, dille, peper en zout naar smaak toe en rasp tot slot wat verse nootmuskaat over het geheel.

Spoel de zeekraal héél kort onder de koude kraan af en voeg als laatste toe. Roer een paar keer onder elkaar.

Serveren met quinoa, rijst of (zoete) aardappel(puree).
Ik maak zelf regelmatig een puree van 2-3 zoete aardappels en/of 1 pastinaak/koolrabi en wortels.
Beetje peper, zout, boter en nootmuskaat erbij. Erg lekker!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?