Spruitjes met kip en appel
Lekkere combinatie: spruitjes met appel.
Je hebt nodig:
80 gr kip(dij)filet (p.p.)
spruitjes
rode puntpaprika
uien
knoflook
appel
olijfolie en roomboter
Keltisch zeezout, zwarte peper, nootmuskaat
Zo maak je het:
Laat de pan goed warm worden en doe er een scheut olijfolie en klontje roomboter in.
Snijd de kip in kleine reepjes en bak aan.
Maak in de tussentijd de spruitjes schoon en snijd doormidden. Spoel af in een vergiet.
Als de kip gaar is, doe er dan zeezout en peper naar smaak op.
Snijd de ui, appel en paprika in stukjes en bak mee.
Voeg de spruitjes en fijngehakte knoflook toe.
Bak even mee, doe dan de deksel een paar minuten op de pan en laat stomen totdat je de gewenste mate van ‘gaarheid’ hebt. Ik hou ervan als de spruitjes nog een beetje bite hebben.
Voeg als laatste versgeraspte nootmuskaat toe.
Je kunt deze spruitjes schotel ook lekker combineren met rijst of quinoa.
Smakelijk!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt