Warme gierst pap
Je hebt nodig:
gekookte gierst
water of amandelmelk
walnoten
gojibessen
kaneel
Gierst is een glutenvrij graan en bevat veel B-vitamines (met name B6 en B11), behoorlijk wat eiwitten en mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, ijzer en fosfor.
Als je een beetje op je gewicht wilt letten kook de gierst dan in water, maar je kunt hem ook in amandel-, of rijstemelk koken of er een scheutje kokosmelk bij doen voor een vollere, romige smaak.
De kooktijd is zo’n 20 minuten, maar ik laat de gierst altijd nog zo’n 5-10 minuten nagaren met de deksel op de pan.
Je krijgt een redelijk vaste massa, maar die kun je met wat vocht weer heel makkelijk los roeren tot je weer kleinere korreltjes hebt. Meestal kook ik een flinke portie en maak ik er verschillende dingen mee.
Ik vind gierst echt lekker en veelzijdig. Je kunt het zoet en hartig gebruiken in groenteschotels, koekjes, cakes, vegaburgers, als pap, enz. Gierst-notenburgers zijn mijn favoriet!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »