Warme gierst pap

Je hebt nodig:
gekookte gierst
water of amandelmelk
walnoten
gojibessen
kaneel
Gierst is een glutenvrij graan en bevat veel B-vitamines (met name B6 en B11), behoorlijk wat eiwitten en mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, ijzer en fosfor.
Als je een beetje op je gewicht wilt letten kook de gierst dan in water, maar je kunt hem ook in amandel-, of rijstemelk koken of er een scheutje kokosmelk bij doen voor een vollere, romige smaak.
De kooktijd is zo’n 20 minuten, maar ik laat de gierst altijd nog zo’n 5-10 minuten nagaren met de deksel op de pan.
Je krijgt een redelijk vaste massa, maar die kun je met wat vocht weer heel makkelijk los roeren tot je weer kleinere korreltjes hebt. Meestal kook ik een flinke portie en maak ik er verschillende dingen mee.
Ik vind gierst echt lekker en veelzijdig. Je kunt het zoet en hartig gebruiken in groenteschotels, koekjes, cakes, vegaburgers, als pap, enz. Gierst-notenburgers zijn mijn favoriet!
Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

E-book
Je kunt je lichamelijke en geestelijke gezondheid enorm verbeteren door het beperken van gluten en zuivel in je voedingspatroon. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” vertel ik je alles hierover.

Masterclass "Reken af met je stress"
Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg traject
Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou met het oplossen van je lichamelijke stress- en
burn-outklachten.
Dit kan in mijn praktijk in Nieuwstadt of online.
Volg Susan
Hoe belastbaar ben jij?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »