Zuurdesembrood
Het voordeel van zuurdesembrood boven (regulier supermarkt)gistbrood zit hem in het feit dat dit brood veel langer de tijd heeft gekregen om te rijzen. Deze rijstijd, die (supermarkt)gistbrood niet krijgt vanwege de hoge productie aantallen die gehaald moeten worden, is van groot belang als het gaat om de afbraak van fytinezuur. Granen bevatten fytinezuur wat zich aan waardevolle mineralen zoals onder andere calcium, ijzer en zink bindt en deze daardoor niet meer door het lichaam opgenomen kunnen worden.
De melkzuurbacteriën (probiotica) die bij de bereiding van het zuurdesem ontstaan kunnen tevens bijdragen aan een gezonde darmflora. Bovendien bevat zuurdesembrood een fractie van de ingrediënten van supermarktbrood en is het maken van zuurdesem een volledig natuurlijk proces, in tegenstelling tot de vervaardiging van gist, wat een fabrieksmatig proces is.
Als je zuurdesembrood koopt let er dan goed op dat je brood koopt dat ook echt alleen met zuurdesem bereid is, want helaas speelt de voedingsindustrie ook hier weer op in en worden broden verkocht waar met koeienletters ‘zuurdesem’ opstaat en ze evengoed gemengd zijn met gist.
Lekker als lunch:
1-2 sneeën zuurdesembrood
besmeren met gemengde notenpasta
kiemen bovenop
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt
Waar wil je meer van weten?
Ontdek nog meer recepten
- 1
- 2
- 3
- …
- 11
- Volgende »