Banaan-choco ijsje
Als je snel en simpel iets verantwoord lekkers voor je kinderen en jezelf wilt maken is dit ijsje perfect!
Dit ijsje kun je ’s avonds al voorbereiden.
Je hebt nodig:
2 bananen
80 gram chocolade (>70%)
beetje honing (optioneel)
gehakte nootjes
Bereiding:
Schil de bananen en snij doormidden.
Steek een houten ijsstokje in elke helft.
Minimaal 4 uur in de vriezer stoppen.
Smelt de chocolade in een kommetje in een waterbadje. Voeg eventueel nog een beetje honing naar smaak toe.
Hak ondertussen de nootjes fijn.
Hou een eetlepel bij de hand, want nu komt het stukje waar je even wat tempo moet maken :-): dompel de banaan in de chocolade en schep met de lepel de chocolade erover heen en druk zo snel als je kan in de gehakte nootjes. Je zult namelijk merken dat de chocolade heel snel stolt omdat de bananen bevroren zijn.
Je kunt deze ijsjes direct opeten (even paar minuten nog laten “rusten”) of terug in de vriezer doen.
Ik heb voor deze ijsjes de 75% chocolade van Vivani gebruikt. Deze is gezoet met kokosbloesemsuiker.
De nootjes zijn mijn gekarameliseerde walnoten.
Je kunt er ook voor kiezen om de gehakte nootjes al door de chocolade te roeren en dan pas over de banaan te gieten.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt