Broccoli quinoa salade
Onderstaand gerecht werkt preventief voor het behoud van een goede gezondheid.
Het is grotendeels rauw en bevat daardoor nog alle levenskracht van de planten, die je door het eten hiervan zelf ook binnen krijgt. Met name de kiemen zijn heel krachtig omdat ze pas een paar dagen oud zijn en alle waardevolle stoffen bezitten om tot een grote sterke plant te groeien.
De quinoa lijkt op een graan maar is eigenlijk een zaadje dat naast veel vitamines en mineralen een behoorlijke portie eiwitten bevat die goed zijn voor het behoud van sterke spieren.
Dit gerecht bevat ook veel vezels door de quinoa en de groenten voor het behoud van een goede darmflora.
Smakelijk!
Ingrediënten:
halve stronk broccoli
portie gemengde kiemen
half kopje ongekookte quinoa
scheutje tomatensap
geweekte gojibessen
walnoten
dressing:
scheutje kokosmelk
1 TLhennepolie (of olijfolie)
scheutje citroensap
1 TL honing
1 TL appelazijn
zwarte peper
verse peterselie
Bereiding:
Bedek de gojibessen met een laagje water en laat weken
Was de quinoa goed. Kook de quinoa 15 minuten in 2 delen water. Voeg aan het eind van de kooktijd een scheutje tomatensap toe en meng dit goed met de nog warme quinoa.
Laat de quinoa afkoelen.
Was de broccoli en snij in hele kleine stukjes. Voeg de kiemen en afgekoelde quinoa toe.
Meng alle ingrediënten van de dressing en giet over de salade.
Maak af met verse peterselie, zwarte peper, stukjes walnoot en de gojibessen.
* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt