Chili sin carne

Untitled_Artwork 3

Hierbij een recept voor een lekkere vegetarische chili.

Dit is de wat uitgebreidere versie waarbij je zelf de bonen weekt en kookt. Als je geen tijd hebt om de bonen zelf te weken en te koken, neem dan gerust de biologische variant uit glas (let dan wel op dat er behalve water en zout geen andere toevoegingen in zitten).

 
Ingrediënten voor 4 personen:
2 uien 1 EL paprikapoeder
2 rode paprika’s 1 EL komijnpoeder
1 kop gekookte (rode) quinoa  ½ TL chilipoeder
300 gr droge rode kidney bonen  snufje cayennepeper
3 teentjes knoflook scheutje Tamari (optioneel)
1 EL tomaten puree flinke snuf zeezout
4 – 5 tomaten 2 EL olijfolie


Voorbereiding:

Laat de bonen een nacht weken en kook ze in anderhalf uur gaar met een stukje kombu (geen zout tijdens het koken toevoegen).
Was de quinoa goed en kook 1 deel quinoa in 2 delen water in zo’n 15 minuten gaar. Laat 10 – 15 minuten nastomen met de deksel op de pan. Laat afkoelen.

Bereidingswijze:
Snij de uien, courgette en paprika in stukjes. Laat ondertussen de pan goed heet worden en voeg dan pas de 2 EL olijfolie toe. Let erop dat de olie niet gaat walmen (dan is ie te heet).
Roerbak alles een paar minuten tot het beetgaar is.
Voeg de kruiden toe en bak kort droog op een matig vuur mee. Voeg dan de tomatenpuree, de in blokjes gesneden tomaten, de uitgeperste knoflook en een scheut water toe.
Voeg de gekookte quinoa toe en bak mee.
Goed roeren op hoog vuur.
Voeg de gekookte bonen toe en eventueel wat cayennepeper en zeezout naar smaak toe.

Roer alles goed onder elkaar en laat 10 minuten op een klein vuurtje sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog is.
Lekker met zelfgemaakte guacamole.

* Al mijn recepten zijn op basis van biologische ingrediënten.

Chili sin carne

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met voeding en bloedonderzoek ga je van stress naar rust.
Want meten is weten. Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou van stress naar rust met voeding en bloedonderzoek. Meten is weten.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Online cursus - Eet jezelf energiek en gezond

Je kunt je nog aanmelden tot en met 30 januari.
Klik op de foto:

Waar wil je meer van weten?