Glutenvrije zachte broodjes

Untitled_Artwork 3

Deze glutenvrije broodjes zijn makkelijk te maken (zoals je van mij gewend bent 🙂 )
Ook zit er (verstopte) groente in. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: ze zijn superlekker!

Qua vorm zien ze niet echt uit broodjes, maar hier kun je uiteraard zelf een beetje mee experimenteren. Ik heb voor wat plattere broodjes gekozen, omdat dit makkelijker was met bakken. De smaak en structuur zijn er zeker niet minder om!

Het enige ingrediënt van het recept dat je misschien niet in huis hebt, zouden de psylliumvezels kunnen zijn. Je kunt in bijna elke natuurvoedingswinkel kleine zakjes hiervan kopen. Ik werk heel graag met psylliumvezels, omdat ze de volgende voordelen hebben: bij het bakken zorgen ze voor een goede samenhang (vooral fijn bij glutenvrije baksels), ze zijn mooie prebiotica voor je darmflora (probiotica) en zorgen voor een goede stoelgang. Ook zetten ze uit in volume zodra er vocht bij komt: handig als je wat gewicht kwijt wilt en minder wilt snaaien. Je roert dan een lepeltje psylliumvezels in een beetje water en drinkt dit op. Wel nog een glas water erachter aan drinken, anders zouden ze verstoppend kunnen werken.

Je hebt nodig voor ongeveer 10 broodjes:
425 gr bloemkool
3 eieren
100 gr amandelmeel
2 EL psylliumvezels
1 TL wijnsteenzuurbakpoeder
zeezout naar smaak

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat (het zou kunnen dat je twee platen nodig hebt).
Maal de bloemkool zeer fijn in de keukenmachine.
Doe de overige ingrediënten in een kom, voeg de gemalen bloemkool toe en roer goed onder elkaar.
Schep met een grote opscheplepel het deeg op de plaat en druk de bovenkant en zijkanten mooi aan.
Bak de broodjes in zo’n 25 minuten gaar.

Ideetje voor een spread:
Prak een avocado met een theelepel mosterd en een beetje peper en zout.
Besmeer de broodjes met de avocado spread en doe er plakjes komkommer, rucola of kiemen op.

 

 

Wil jij graag minder stress? Dan heb ik heb een paar dingen die misschien interessant voor je zouden kunnen zijn:

Ebook Ccover Gluten en Zuivelvrij

E-book

Als je stress- of burn-outklachten hebt is het verstandig om een tijdje gluten en zuivel uit je voeding te beperken. Zo krijgen jouw lichaam en stress systeem weer de ruimte om te herstellen. In het E-book “Gluten- en zuivelvrij maakt blij!” ontdek je alles hierover. 

Masterclass Reken af met stress

Masterclass "Reken af met je stress"

Zijn jouw dagen één ratrace en loop je al te lang op je tandvlees? Slaap je slecht en pieker je je suf?
Tijd om daarmee te stoppen en weer te genieten van je leven!

Stress Weg Traject

Stress Weg traject

Wil je graag 1 op 1 door mij begeleid worden? Dat kan!
Met bloedonderzoek en voeding ga je van stress naar rust.
Ik onderzoek de oorzaak van jouw klachten en samen pakken we deze aan!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.
Ik help jou met het oplossen van je lichamelijke  stress- en burn-outklachten.
Door middel van bloedonderzoek en voeding ga je van stress naar rust.
Je kunt terecht in mijn praktijk in Nieuwstadt of online via beeldbellen.

Volg Susan op Instagram

Hoe groot is jouw risico op een burn-out?

Waar wil je meer van weten?