Groene asperges met shiitake en quinoa

Untitled_Artwork 3

Ik vind groene asperges superlekker!
Bovendien zijn ze heel erg goed voor je gezondheid. Samen met de shiitake wordt dit effect nog versterkt!
Dit recept is dan ook een enorme gezondheidsbooster.

Het fijne van groene asperges is dat je ze in principe niet hoeft te schillen. Wel is het aan te raden om een klein stukje van de onderkant af te halen, want die is erg hard.

Begin met de quinoa: neem als hoeveelheid 1 mok quinoa, spoel de quinoa goed schoon in een vergiet en doe in een koekenpan. Giet er 2 mokken water over. Zet op hoog vuur totdat het kookt. Zodra het water aan de kook is doe je de deksel op de pan en laat je de quinoa op het laagste vuurtje zo’n 12-15 minuten gaar worden. Daarna even doorroeren en nog een minuut of 10 laten nastomen met de deksel op de pan.

Voor de rest heb je nodig:
2 uien
2 teentjes knoflook
bosje groene asperges
bakje shiitakes
zwarte peper
Keltisch zeezout
1 TL sambal badjak (biologische)

Bereidingswijze:
Schil de ui en snijd in kleine  stukjes. Doe een scheut olijfolie in een warme pan en fruit hierin de ui.
Was de shittake kort en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de ui en bak mee.
Was de asperges, snijd ca. 1 cm van de onderkant af en snijd in kleine blokjes.  Bak mee.
Schil de knoflook en snijd fijn. Voeg toe en voeg tevens peper, zout en sambal badjak toe.
Roer alles goed door en doe de deksel op de pan. Laat ca. 10 minuten stomen, totdat de asperges de voor jou gewenste ‘bite’ hebben.

Smakelijk!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.

Volg Susan op Instagram

In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!

En voorkom dat je opgebrand raakt

BO_voorkomen

Waar wil je meer van weten?