Haverbrood

Haverbrood

Dit is een simpel en snel recept voor een voedzaam, glutenvrij brood.
Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar kunnen in het verwerkingsproces in de machines in aanraking komen met gluten van andere glutenhoudende granen die in diezelfde machines verwerkt worden. Als je coeliakie hebt is het aan te raden om specifiek glutenvrije haver te kopen (verkrijgbaar bij de meeste natuurvoedingswinkels) en anders gebruik je de gangbare haver.
Je haalt zo’n 25 sneeën uit dit brood.

Droge ingrediënten:
500 gr havervlokken
50 gr lijnzaadjes (heel)
60 gr zonnebloempitten
snufje zout
30 gr psyllium vezels
1 TL wijnsteenzuurbakpoeder

Natte ingrediënten:
40 gr kokosolie
6 eieren
400 ml rijstemelk

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170° C.
    Bekleed een cakevorm van ca. 28 cm met een stuk bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een kommetje in een waterbadje. Haal de kokosolie eruit zodra deze gesmolten is en laat even afkoelen.
  3. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer alles goed los met een garde.
  4. Neem een andere kom. Klop met een vork de eieren samen met de rijstemelk goed onder elkaar.
  5. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng.
  6. Voeg de natte aan de droge ingrediënten toe en spatel met een pannenlikker alles goed onder elkaar.
  7. Doe het mengsel in de bakvorm. Strijk glad en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  8. Bak het brood zo’n 50 – 60 minuten. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in het midden helemaal tot beneden in het brood. Als deze er droog uitkomt is je brood gaar.
  9. Til het brood aan de randen van het bakpapier uit de vorm en laat het op een rooster volledig afkoelen voordat je erin gaat snijden.

Reageer

*

Pin It on Pinterest

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van cookies. Meer informatie

Meer informatie over cookies

Wat is een cookie?
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social Media
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Meer informatie over cookies
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?”
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?”
Consumentenbond: “Cookies verwijderen”
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen”

Sluiten