Sneeuwballetjes
Deze sneeuwballetjes zijn gemaakt van gedroogde vruchten, noten en andere natuurlijke ingrediënten.
Ideaal als traktatie tussen al het zwaar bewerkte sint- en kerstsnoep dat nu in de winkels ligt.
Ingrediënten:
(voor ca. 15 stuks)
75 gr dadels zonder pit
75 gr ongezwavelde abrikozen
40 gr rozijnen
40 gr ongezouten en ongebrande noten naar keuze
20 gr cacaopoeder
1 TL kaneel
2 TL speculaaskruiden
50 gr amandelmeel
sap van 2 mandarijnen (ca. 50 ml)
Bereidingswijze:
Als je keukenmachine een pulseerknop heeft deze eerst een paar keer gebruiken om de dadels klein te hakken, anders de dadels in klein gesneden stukjes erin doen.
Alles in de keukenmachine op hoge snelheid mixen.
Was je handen (en laat ze een heel klein beetje vochtig).
Neem met een theelepel een hoeveelheid uit de kom en pers eerst een paar keer in je handen bij elkaar en rol er dan met twee handen balletjes van.
Als je halverwege plakkerige handen krijgt, kun je ze tussendoor even wassen.
Lijkt het mengsel je te droog voeg dan wat suikervrije appelsap of vruchtensap toe.
Vind je het te nat voeg dan wat extra amandelmeel toe.
Rol de balletjes eventueel nog door geraspte kokos voor een ‘sneeuw-effect’.
Half uurtje in de koelkast laten opstijven (zonder deksel erop).
In een afgesloten bakje blijven de balletjes in de koelkast meerdere dagen goed.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt