Aardbei muffins
Snel te maken en overheerlijk!
Deze muffins zijn glutenvrij en bevatten geen geraffineerde suiker.
Ingrediënten voor 10 stuks:
• 250 gram aardbeien
• 2 eetlepels gesmolten kokosolie
• 1 EL ahornsiroop
• 6 eieren
Droge ingrediënten:
• 50 gram kokosmeel
• 25 gram amandelmeel
• 1 EL arrowroot
• snufje zout
• 1 TL bakpoeder
• 1 – 2 EL kokosbloesemsuiker of erythritol
• 2 TL kaneel
• 1/2 TL vanille-poeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Smelt de kokosolie en laat daarna een beetje afkoelen.
Roer in een andere kom de eieren met een vork door elkaar.
Doe de kokosolie en de eieren bij de droge ingrediënten en meng even goed door.
Prak 150 gram aardbeien met een eetlepel ahornsiroop tot puree.
Snijd de andere aardbeien in 4 partjes.
Meng alles door het beslag en doe het mengsel in, met (bak)papier beklede, muffinvormpjes.
Bak de muffins tussen 20-25 minuten goudbruin.
Goed laten afkoelen.
De twee open plaatsen in mijn muffinvorm heb ik opgevuld met (per vormpje) een geklopt ei met peper en zout en wat in stukjes gesneden cocktailtomaatjes.
Heb je meteen een lekkere voedzame snack!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt