Chocolade vla

Untitled_Artwork 3

30 gr cacaopoeder
50 ml ahorn- of agavesiroop
350 ml kokosmelk*
400 ml rijstemelk

Apart houden:
30 gr arrowrootpoeder**
75 ml koude rijstemelk

Verhit de kokosmelk en rijstemelk in een pan. Voeg de cacaopoeder toe en roer met een garde alles goed door. Voeg de ahorn- of agavesiroop toe en proef of je het zoet genoeg vindt.

Meng in een kommetje al roerende de arrowrootpoeder met wat koude rijstemelk tot een papje.

Als de kokosmelk en rijstemelk koken, voeg dan het arrowrootpapje al roerende toe. Even goed met de garde onder elkaar roeren.
Als de pudding dik geworden is zet dan het vuur uit.

Spoel een glazen kom uit met koud water en doe de warme pudding in de kom en laat goed afkoelen met een deksel of bord erop.

Zet de afgekoelde pudding minimaal 4 uur in de koelkast. Als je de pudding uit de koelkast haalt kun je hem, als je dit wilt, nog eens onder elkaar roeren. Ditzelfde geldt ervoor als je de pudding een dag hebt laten staan.

Serveer de pudding goed gekoeld en strooi er gehakte noten, bessen, zaden of gekarameliseerde walnoten over.

* Let er bij de kokosmelk op dat deze geen onnodige toevoegingen bevat. In veel toko’s krijg je kokosmelk op basis van alleen kokos en water.
** Arrowroot is een bindmiddel met neutrale smaak. Je zou ook eventueel biologische maïzena kunnen gebruiken, hoewel ik vermoed dat de bindkracht van maïzena wel sterker zal zijn.

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.

Volg Susan op Instagram

In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!

En voorkom dat je opgebrand raakt

BO_voorkomen

Waar wil je meer van weten?