Geroosterde kikkererwten snack

Untitled_Artwork 3

Hartige, voedzame snack. Vol met eiwitten en vezels.

Je hebt nodig:

250 gr kikkererwten (geweekt en gekookt of afgespoeld uit glas)
1 EL olijfolie
1 TL komijn poeder
1 TL kerrie poeder
1 TL paprika poeder
flinke snuf zeezout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 °C.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

Leg een schone, droge theedoek op het aanrecht.
Spreid de gekookte kikkererwten uit over de doek en dep de kikkererwten al heen er weer rollend goed droog.
Hoe droger de kikkererwten, hoe beter het uiteindelijke resultaat.

Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie. En leg ze op de bakplaat.
Zet 20 – 25 minuten in de oven.

Haal de kikkererwten uit de oven en meng ze in de kom met het zout en de specerijen en zet nog zo’n 5 – 10 minuten terug in de oven.

Je kunt de kikkererwten lekker zo eten, als snack tussendoor, maar ook bovenop een salade of een kommetje erwtensoep smaken ze heerlijk!

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?