Venkel kool soep
Lekker voedzaam en verwarmend soepje bij dit natte weer.
Als je niet vaak venkel eet omdat je de smaak niet zo lekker of te anijsachtig vindt, zul je merken dat dat in deze soep niet het geval is. De venkel- en koolsmaak mengen prima en het resultaat is een zachte, voedende soep die ook nog eens supersnel en makkelijk te maken is.
Je hebt nodig:
1 venkelknol
1 spitskool
2 gistvrije biologische groentebouillonblokjes*
1,5 – 2 liter water
*deze bouillonblokjes zijn absoluut niet te vergelijken met de standaard bouillonblokjes die vol met smaakversterkers, zout en andere ongewenste ingrediënten zitten. Uiteraard kun je ook grof Keltisch zeezout en zwarte peper gebruiken om de soep op smaak te maken, maar ik vond bij deze soep de blokjes net iets lekkerder.
Bereidingswijze:
Breng het water in een soeppan aan de kook.
Was ondertussen de groente en snij in grove stukken.
Voeg, als het water kookt, de bouillonblokjes en groente toe.
Laat zo’n 20 minuten op een zacht vuurtje koken, totdat de groente helemaal gaar is.
Pureer met een een staafmixer tot een gladde massa.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt