Choco dadel bonbons
Dit is een heerlijke traktatie die vrijwel iedereen lust en die snel te maken is.
Je hebt nodig:
12 medjool dadels
100 gram pure chocolade (>80% cacao*)
bamboeprikkers / korte satéprikkers
vel bakpapier
* Ik zelf gebruik voor dit recept meestal de 95% chocola met kokosbloesemsuiker aangezien de dadels zelf al erg zoet zijn
Bereidingswijze:
Smelt de chocolade op een hele lage in een kommetje in een waterbadje (au bain-marie) temperatuur.
Verwijder in de tussen tijd de pitten van de dadels door ze met een schilmesje in de lange weg open te snijden. Vul de ruimte met een gekarameliseerde walnoot, notenpasta of iets anders dat je lekker vindt (suggesties zijn meer dan welkom 🙂 )
Druk daarna de dadel weer goed dicht.
Steek de prikker van onder in de dadel en haal door de gesmolten chocola. (Ik zet ook meestal een theelepeltje in de kom zodat ik met de lepel de chocolade er overheen kan gieten).
Laat even goed afdruppen en leg op een bord of bakplaat met bakpapier.
Zet de dadels in de koelkast. Ze zijn langer houdbaar dan de tijd waarin ze op zullen gaan 😉
Je zult naar alle waarschijnlijkheid chocolade over hebben. Doe hierin wat je lekker vindt en roer dit onder elkaar. Denk aan gehakte noten, rozijnen, gojibessen, hennepzaadjes, kokosrasp, vanille poeder, kaneel, enz. Zet dit in de koelkast en breek er dan brokje vanaf voor bij de koffie of thee.
Zelf doe ik vaak wat notenpasta of honing in dit mengsel. De chocolade wordt dan wat zachter. Erg lekker!
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt