Gezonde frietjes
Hier kan geen frietje uit de snackbar tegenop!
Ingrediënten:
(zoete) aardappels
1-2 EL olijfolie
Keltisch zeezout
kruiden naar smaak (bijv. kerrie, knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, tijm, rozemarijn)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200° C.
Neem 2 à 3 (zoete) ongeschilde aardappels per persoon.
Schrob de aardappels schoon en snij ze in blokjes of reepjes.
Doe de aardappelblokjes in een grote kom en voeg een snuf zeezout, olijfolie en kruiden toe die je lekker vindt.
Meng alles goed onder elkaar zodat elke aardappel met een dun kruidenlaagje bedekt is.
Verspreid de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze zo’n 30 minuten in de oven (bij voorkeur hetelucht).
Tussendoor een paar keer omscheppen.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt