Krokante kipfilet

Untitled_Artwork 3

Een recept met kip? Op mijn pagina?
Yep… Na 22 jaar geen vlees gegeten te hebben ben ik een tijd geleden van gedachte veranderd.
In mijn vorige nieuwsbrief  heb ik verteld waarom dit zo is. Dus je zult nu af en toe een recept met vlees langs zien komen.

Ingrediënten:
75 – 100 gram kipfilet per persoon
1 – 2 TL mosterd
1 ei
1 TL kaneel
2 handjes havervlokken
1 TL paprika poeder

Bereidingswijze:
Doe de havervlokken en paprikapoeder in een ondiep bord en meng.
Doe de mosterd, het ei en kaneel in een platte schaal en roer tot een gladde massa.
Sla het kipfilet tussen twee vellen bakpapier plat met een deegroller. Leg het platte kipfilet in de schaal met het mosterd mengsel en zorg dat t helemaal bedekt is. Laat even trekken

Bak de kipfilets in een royaal laagje kokosolie een paar minuten per kant goudbruin.

Serveer met een frisse salade en zelfgemaakte frietjes met groente uit de oven of volkoren rijst.

 

20220225_174611_resized

Over de auteur

Hallo, ik ben Susan Gerl.

Ik werk als orthomoleculair therapeut en help jou van een opgejaagd gevoel naar rust, door met bloedonderzoek de oorzaak van jouw stressklachten in kaart te brengen. Zo weet je precies wat prioriteit heeft om innerlijke rust te krijgen.

Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg, maar ook online.

Volg Susan op Instagram

Waar wil je meer van weten?