Krokante kipfilet
Een recept met kip? Op mijn pagina?
Yep… Na 22 jaar geen vlees gegeten te hebben ben ik een tijd geleden van gedachte veranderd.
In mijn vorige nieuwsbrief heb ik verteld waarom dit zo is. Dus je zult nu af en toe een recept met vlees langs zien komen.
Ingrediënten:
75 – 100 gram kipfilet per persoon
1 – 2 TL mosterd
1 ei
1 TL kaneel
2 handjes havervlokken
1 TL paprika poeder
Bereidingswijze:
Doe de havervlokken en paprikapoeder in een ondiep bord en meng.
Doe de mosterd, het ei en kaneel in een platte schaal en roer tot een gladde massa.
Sla het kipfilet tussen twee vellen bakpapier plat met een deegroller. Leg het platte kipfilet in de schaal met het mosterd mengsel en zorg dat t helemaal bedekt is. Laat even trekken
Bak de kipfilets in een royaal laagje kokosolie een paar minuten per kant goudbruin.
Serveer met een frisse salade en zelfgemaakte frietjes met groente uit de oven of volkoren rijst.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt