Maaltijd met zoete aardappel frietjes en groene asperges
Je kunt zelf heel lekker en gezond, zonder te frituren, friet maken.
Als je wilt weten hoe, kijk dan hier.
Ik heb deze week zelf ‘friet’ gemaakt van zoete aardappel met schil.
Zoete aardappels bevatten veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten.
De vezels en complexe koolhydraten in zoete aardappels zorgen ervoor dat je geen pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt en lang een verzadigd gevoel hebt.
Probeer bij de warme maaltijd qua hoeveelheden aan te houden dat de helft van je bord uit groente bestaat, een vierde uit een koolhydratenbron (in dit geval de aardappels) en een vierde uit een eiwitbron.
Ik eet zelf geen vlees, dus heb er een ei bij gebakken, maar kies gerust een stukje biologisch vlees of vis als je dat lekkerder vindt.
De groene asperges heb ik kort gewokt en gestoomd.
Dit heb je nodig voor de asperges:
bos groene asperges
olijfolie
biologische grasroomboter
Keltisch zeezout
zwarte peper
4-5 kastanje champignons
1 ui
1-2 teentjes knoflook
Zorg dat de (wok)pan goed warm is en giet er een scheutje olijfolie in. Doe er een blokje grasroomboter bij.
Snipper de ui en knoflook en bak kort aan.
Snij de kastanjechampignons in fijne stukjes en bak al roerende op een middelhoog vuur mee.
Voeg een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper toe.
Snij de asperges in reepjes (de onderkant eventueel schillen) en bak een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen. Doe een paar minuten de deksel op de pan en laat het geheel op een klein vuurtje nog even stomen.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt