Bloemkool kerrie soep
Vandaag is het perfecte weer voor soep 🙂
Je hebt nodig:
2 uien
1 teentje knoflook
verse gember 2-3 cm
verse kurkuma 2 cm
2 koolrabi
1 bloemkool
(kruiden) zeezout
witte peper
1 EL milde kerrie
2 – 2,5 liter water
ghee of kokosolie
Bereidingswijze:
Schil de knoflook en ui en snijd in kleine stukjes.
Fruit de ui in een beetje ghee of kokosolie.
Schil de gember en rasp dit over de ui. Doe hetzelfde met de kurkuma*
Voeg de kerrie toe en roer alles even onder elkaar. Voeg een klein beetje water toe en laat alles even zachtjes pruttelen.
Kook in de tussentijd (in de waterkoker) ruim 2 liter water.
Schil de koolrabi en snij de bloemkool in kleinere stukken en spoel deze goed af.
Voeg het kokende water bij het uienmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg de koolrabi en bloemkool toe, breng aan de kook en laat alles 20-25 op een middelhoog vuurtje koken, totdat de groente helemaal zacht is.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep voorzichtig met een staafmixer.
*Tip 1: de overgebleven stukjes gember en kurkuma niet weggooien, maar overgieten met kokend water, paar minuten laten trekken en opdrinken als thee.
Tip 2: van kurkuma krijg je hele gele vingers! Je kunt dit makkelijk oplossen door je handen daarna met een mix van water en baking soda te wassen, of als je de kurkuma gaat raspen deze met een stukje keukenpapier vast te pakken.
Over de auteur
Hallo, ik ben Susan Gerl en heb me als orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in het behandelen van de lichamelijke kant van burn-outklachten.
Dit doe ik met bloedonderzoek.
Ik werk in mijn praktijk Fit by Nature in midden Limburg en online.
Volg Susan op Instagram
In hoeverre ben jij jezelf aan het overbelasten? Doe de test!
En voorkom dat je opgebrand raakt